Category Archives: Kapten Reko

Söker nya uppdrag

Jag älskar verkligen att frilansa och variationen på jobb som det ger, men det finns ett moment som jag helst av allt skulle slippa. Den eviga frilans ångesten som handlar om osäkerheten om jag kommer få in flera uppdrag. Förr året var verkligen det bästa året uppdragsmässigt och jobben började trilla in utan att jag behövde jaga som en galning. Efter allt som hände i somras har jag legat lite lågt på uppdrags-sökar fronten då jag både behövde komma ikapp jobbmässigt men även vila. I dagsläget har jag ett stort jobb kvar att lämna in sen så måste jag få in lite nya jobb. Jag tänker att jag kan passa på att lägga ut färdiga jobb så kanske det förhoppningsvis ger några nya uppdrag.

Under december månad var jag som jag tidigare skrivit om aktuell med 2014 års julkalender High Tower åt Sveriges Radio. Förutom papperskalendern så var det nya illustrationer till hemsidan som publicerades varje dag. Mitt största och mest givande uppdrag!

julkalender-collageUnder 2014 fick jag även äran att ta fram Kapten Reko åt Concept Store och hon finns nu på skansen. Det är ett pågående projekt och det senaste vi gjorde var ett spel till förskolor om miljö och återvinning.

rekoklubben-ihoprekospel-mJag har även tecknat barnboken Chihuahuan Jackie som Alexanda Kohn har skrivit.

jackie

Sen 2013 tecknar jag regelbundet åt platsjournalen. Här är ett ihopplock av några av illustrationerna både med och utan text.

platsjournalenKulturföreningen Viva hörde av sig och ville ha illustration och formgivning till sin MIN folder. Det här arbetet var också otroligt roligt att få ta fram fantasifulla men lite melankoliska och snälla monster. Efter att Juno föddes så fick jag en present hem och då var det en body där dom hade tryckt upp katten på ryggen. Så himla fin present och det tog någon sekund efter att jag såg katten och kände igen den tills att jag insåg att dom hade tryckt min illustration på Junos body. Hennes bästa body( som tyvärr är urvuxen).

monster

Tidigare har jag också tecknat åt tidningen Ny Tid

nytidFörälder & Barn

fb

Corren

correnJust nu håller jag på att teckna färdigt omslaget till boken Olja för blåbär. Här är en illustration från boken.

vagen

Förra sommaren tecknade jag en barnbok som jag själv har skrivit. Jag har skickat ut den till några få förlag men ska teckna om några sidor och sen skicka ut den en vända till. Förhoppningsvis är det någon som vill ha den.

Anna-Westin-pensel

Sen så har jag också försökt hunnit teckna lite åt mig själv också. Det var ett stort år jobbmässigt så jag hann inte lika mycket som tidigare men några nya illustrationer blev det och en del även tillräckligt bra för att få läggas upp 😉

barnen-mbarnet&bildenrosSå har ni något uppdrag, litet eller stort spelar ingen roll. Maila gärna mig på fargstarkt@gmail.com

Kapten Reko

I våras fick jag en förfrågan om jag ville vara med och pitcha en karaktär. Det var helt fritt om det var en man eller kvinna och hur hen skulle se ut. Projektet handlade om att lära barn om miljö och återvinning och den karaktären dom gillade bäst skulle i framtiden finnas på Lill Skansen både som maskot, barnklubb och en massa tillhörande projekt. Jag har som princip att jag inte brukar skissa utan ersättning eftersom det kan resultera i att man sitter och gör en massa gratis jobb hela tiden men just när jag fick den här förfrågan om att göra en skiss hade jag en liten lucka mellan jobb och projektet var helt enkelt för spännande för att låta bli. Tur var väl det för det slutade med att dom valde min karaktär! Jag åkte på ett möte hos reklambyrån Concept Store och där gick vi igenom alla bitar och skrev kontrakt. Jag fick höra att dom hade de olika karaktärerna bland en massa barn och barnen hade fastnat för min tjej, dom gillade att hon var både tuff och hade många detaljer.

Hon heter Kapten Reko och finns just nu på Lill Skansen. Projektet är i full gång och jag har precis just nu avslutat ett superkul uppdrag som gäller Kapten Reko (tyvärr kan jag inte visa det än.) När hon lanserades var jag sjuk och kunde inte vara med men jag har sett bilder ifrån Concept Store´s facebooksida att hon fanns med som maskot. Så himla kul projekt! När de andra projekten är färdiga och lanserade lägger jag självklart upp flera bilder men fram tills dess får ni se hur hon ser ut.

Kapten Reko! En supersnäll miljöhjälte.

Reko-mSkärmavbild 2014-11-13 kl. 18.26.07