Category Archives: Julkalendern 2014

Söker nya uppdrag

Jag älskar verkligen att frilansa och variationen på jobb som det ger, men det finns ett moment som jag helst av allt skulle slippa. Den eviga frilans ångesten som handlar om osäkerheten om jag kommer få in flera uppdrag. Förr året var verkligen det bästa året uppdragsmässigt och jobben började trilla in utan att jag behövde jaga som en galning. Efter allt som hände i somras har jag legat lite lågt på uppdrags-sökar fronten då jag både behövde komma ikapp jobbmässigt men även vila. I dagsläget har jag ett stort jobb kvar att lämna in sen så måste jag få in lite nya jobb. Jag tänker att jag kan passa på att lägga ut färdiga jobb så kanske det förhoppningsvis ger några nya uppdrag.

Under december månad var jag som jag tidigare skrivit om aktuell med 2014 års julkalender High Tower åt Sveriges Radio. Förutom papperskalendern så var det nya illustrationer till hemsidan som publicerades varje dag. Mitt största och mest givande uppdrag!

julkalender-collageUnder 2014 fick jag även äran att ta fram Kapten Reko åt Concept Store och hon finns nu på skansen. Det är ett pågående projekt och det senaste vi gjorde var ett spel till förskolor om miljö och återvinning.

rekoklubben-ihoprekospel-mJag har även tecknat barnboken Chihuahuan Jackie som Alexanda Kohn har skrivit.

jackie

Sen 2013 tecknar jag regelbundet åt platsjournalen. Här är ett ihopplock av några av illustrationerna både med och utan text.

platsjournalenKulturföreningen Viva hörde av sig och ville ha illustration och formgivning till sin MIN folder. Det här arbetet var också otroligt roligt att få ta fram fantasifulla men lite melankoliska och snälla monster. Efter att Juno föddes så fick jag en present hem och då var det en body där dom hade tryckt upp katten på ryggen. Så himla fin present och det tog någon sekund efter att jag såg katten och kände igen den tills att jag insåg att dom hade tryckt min illustration på Junos body. Hennes bästa body( som tyvärr är urvuxen).

monster

Tidigare har jag också tecknat åt tidningen Ny Tid

nytidFörälder & Barn

fb

Corren

correnJust nu håller jag på att teckna färdigt omslaget till boken Olja för blåbär. Här är en illustration från boken.

vagen

Förra sommaren tecknade jag en barnbok som jag själv har skrivit. Jag har skickat ut den till några få förlag men ska teckna om några sidor och sen skicka ut den en vända till. Förhoppningsvis är det någon som vill ha den.

Anna-Westin-pensel

Sen så har jag också försökt hunnit teckna lite åt mig själv också. Det var ett stort år jobbmässigt så jag hann inte lika mycket som tidigare men några nya illustrationer blev det och en del även tillräckligt bra för att få läggas upp 😉

barnen-mbarnet&bildenrosSå har ni något uppdrag, litet eller stort spelar ingen roll. Maila gärna mig på fargstarkt@gmail.com

Julkalendern 2014

Som vissa av er redan har sett på facebook och instagram så har jag fått äran att teckna årets julkalender. Jag fick frågan i vintras om jag skulle tänkas vara intresserad av att teckna julkalendern åt Sveriges Radio. Ehhh…JA!! Jag fick lov att ringa Erik innan jag kunde svara på mailet och Eriks råd till mig tycker jag var ganska bra….”skriv inte så det låter som att du skriker”. Det var helt klart det största jobbet jag har fått och en otrolig ära!

Det tog ett tag innan jag verkligen vågade tro att jobbet var mitt. Ända fram tills mötet på Sveriges Radio tänkte jag att det var säkert flera som dom valde mellan, lite som en anställningsintervju men när jag väl kom dit så fick jag höra att dom hade fastnat för min stil och därför valt mig. Helt overklig känsla. Åren av kämpande när man fick fler nej än ja kändes helt plötsligt väldigt långt bort.

Under mötet fick jag veta vad historian handlade om och att den utspelade sig i en lite ort som heter Mårsta, sjukt sammanträffande då jag är uppväxt i Märsta. Efter att jag hade läst igenom manus var det bara att börja skissa på hur den lilla orten skulle se ut. Jag gjorde fyra olika varianter som vi sen tillsammans valde ut de bästa bitarna ifrån och efter det blev orten som den ser ut nu. Om det är någon av er som kommer ifrån Märsta så kan ni leta lite extra bland detaljerna…det kan hända att det finns en och annan blinkning dit.

julkalender-m

HT-barnen-m

julkalender-framsida-mKalendern säljs tillsammans med SVT kalendern och på framsidan så finns det en liten ruta med en bit av illustrationen och under står det vem som har illustrerat och vad det är för sändningstider. Eftersom årets julkalender är så himla spännande tyckte jag att det var synd att bara beskära en bit av kalendern utan valde istället att teckna en helt ny bild. Det blir lite som en trailer på vad som komma skall. Nu är jag peppad på december och få höra hur slutresultatet blev. Helt klart det roligaste jobbet jag har gjort och så roligt att få arbeta med en massa bra och kreativa människor!