Category Archives: tidningsillustration

Utställningen på Stora Brännbo

Innan Juno började på förskolan brukade vi gå på mamma-yoga på Stora Brännbo i Sigtuna. När jag var där la jag märke till att dom hade en utställning med en annan barnboksillustratör så jag frågade dom om jag kunde skicka in min portfolio och sen eventuellt i framtiden också ha en utställning. Det gick bra och i augusti hade jag vernissage. Utställningen hängde kvar hela vägen till den 11 nov och fortfarande hänger en del av utställningen kvar i ett annat rum.  Jag jobbade hela sommaren med att fixa material till utställningen och jag var nervös fram till dagen allt skulle hängas att jag skulle ha för få verk men det blev väldigt bra. Tyvärr har jag inga bättre bilder, när jag får tillbaka allt ska jag scanna och sen lägga upp ordentliga filer så bilderna syns lite bättre.

Det här är en del av bilderna och det var verkligen lyckat. Sålde en hel del tavlor och printar. En del av originalen har jag kvar. Funderar på att även sälja original på min webbshop. Vad tror ni om det?

Söker nya uppdrag

Jag älskar verkligen att frilansa och variationen på jobb som det ger, men det finns ett moment som jag helst av allt skulle slippa. Den eviga frilans ångesten som handlar om osäkerheten om jag kommer få in flera uppdrag. Förr året var verkligen det bästa året uppdragsmässigt och jobben började trilla in utan att jag behövde jaga som en galning. Efter allt som hände i somras har jag legat lite lågt på uppdrags-sökar fronten då jag både behövde komma ikapp jobbmässigt men även vila. I dagsläget har jag ett stort jobb kvar att lämna in sen så måste jag få in lite nya jobb. Jag tänker att jag kan passa på att lägga ut färdiga jobb så kanske det förhoppningsvis ger några nya uppdrag.

Under december månad var jag som jag tidigare skrivit om aktuell med 2014 års julkalender High Tower åt Sveriges Radio. Förutom papperskalendern så var det nya illustrationer till hemsidan som publicerades varje dag. Mitt största och mest givande uppdrag!

julkalender-collageUnder 2014 fick jag även äran att ta fram Kapten Reko åt Concept Store och hon finns nu på skansen. Det är ett pågående projekt och det senaste vi gjorde var ett spel till förskolor om miljö och återvinning.

rekoklubben-ihoprekospel-mJag har även tecknat barnboken Chihuahuan Jackie som Alexanda Kohn har skrivit.

jackie

Sen 2013 tecknar jag regelbundet åt platsjournalen. Här är ett ihopplock av några av illustrationerna både med och utan text.

platsjournalenKulturföreningen Viva hörde av sig och ville ha illustration och formgivning till sin MIN folder. Det här arbetet var också otroligt roligt att få ta fram fantasifulla men lite melankoliska och snälla monster. Efter att Juno föddes så fick jag en present hem och då var det en body där dom hade tryckt upp katten på ryggen. Så himla fin present och det tog någon sekund efter att jag såg katten och kände igen den tills att jag insåg att dom hade tryckt min illustration på Junos body. Hennes bästa body( som tyvärr är urvuxen).

monster

Tidigare har jag också tecknat åt tidningen Ny Tid

nytidFörälder & Barn

fb

Corren

correnJust nu håller jag på att teckna färdigt omslaget till boken Olja för blåbär. Här är en illustration från boken.

vagen

Förra sommaren tecknade jag en barnbok som jag själv har skrivit. Jag har skickat ut den till några få förlag men ska teckna om några sidor och sen skicka ut den en vända till. Förhoppningsvis är det någon som vill ha den.

Anna-Westin-pensel

Sen så har jag också försökt hunnit teckna lite åt mig själv också. Det var ett stort år jobbmässigt så jag hann inte lika mycket som tidigare men några nya illustrationer blev det och en del även tillräckligt bra för att få läggas upp 😉

barnen-mbarnet&bildenrosSå har ni något uppdrag, litet eller stort spelar ingen roll. Maila gärna mig på fargstarkt@gmail.com

Möten och uppdaterad portfolio

Förra veckan hade jag några spännande jobbmöten och tänkte att det var ett bra tillfälle att passa på att uppdatera min portfolio med en helt färsk illustration. Jag försöker uppdatera regelbundet men just den här gången kändes det extra kul att göra en illustration specifikt till mötet. Det fick bli några barn som leker/bestämmer över ett gäng vuxna som står framför en kartong med stadsmotiv. Som vanligt har jag tecknat i blyerts och sen färglagt i Photoshop. Mötet blev väldigt lyckat, men det får jag ta en annan gång. 🙂

barnen-m

Ett o-barnsligt barn

När jag inte jobbar med olika uppdrag försöker jag alltid uppdatera min portfolio för att kunna få in mer jobb. Jag känner mig väldigt trygg när det gäller att teckna till barn men när det gäller illustrationer som ska vara i mer “vuxna” sammanhang gäller det för mig att hålla tungan rätt i mun så det inte blir för barnsligt av bara farten. Jag vill ju såklart att man fortfarande ska se att det är jag som har tecknat men att det är riktat till en äldre målgrupp.

Nu är det ju svårt att slita sig helt och då jag älskar att teckna barn kom jag på att jag ville göra en barn-illustration som skulle kunna användas i ett vanligt magasin. Jag tänkte inte på det under tiden jag tecknade men nu när jag är färdig ser jag att det är faktiskt min barnbokskaraktär Bella som jag har tecknat. Nu ser man ju inte hennes ansikte men helt klart så har hon samma frisyr som henne, tydligen svårt att slita sig ifrån barn med två hårtofsar.

Jag tycker ändå att hon blev helt ok. Ganska o-barnsligt för att vara mig. Eller?

barnet&bilden