Category Archives: illustrationsuppdrag

Utställningen på Stora Brännbo

Innan Juno började på förskolan brukade vi gå på mamma-yoga på Stora Brännbo i Sigtuna. När jag var där la jag märke till att dom hade en utställning med en annan barnboksillustratör så jag frågade dom om jag kunde skicka in min portfolio och sen eventuellt i framtiden också ha en utställning. Det gick bra och i augusti hade jag vernissage. Utställningen hängde kvar hela vägen till den 11 nov och fortfarande hänger en del av utställningen kvar i ett annat rum.  Jag jobbade hela sommaren med att fixa material till utställningen och jag var nervös fram till dagen allt skulle hängas att jag skulle ha för få verk men det blev väldigt bra. Tyvärr har jag inga bättre bilder, när jag får tillbaka allt ska jag scanna och sen lägga upp ordentliga filer så bilderna syns lite bättre.

Det här är en del av bilderna och det var verkligen lyckat. Sålde en hel del tavlor och printar. En del av originalen har jag kvar. Funderar på att även sälja original på min webbshop. Vad tror ni om det?

Digital blyertspenna

 

bird-m

Gick och köpte mig en digital blyertspenna, eller gick och gick…. jag klickade på en knapp som det stod KÖP på och vips så hade jag ett gäng nya penslar i mitt Photoshop. Jag som alltid tecknar mina illustrationer i två steg (först blyerts och sen photoshop) ser ju hur det här kommer att spara mig enorma mängder med tid. Klart att det kan vara mysigt ibland med ett gammal hederligt penna och papper men den här digitala versionen ser ju EXAKT ut som en vanlig penna och hej jag slipper kladd, smet och scanning! Helt klart ett bra köp!

God Jul!

Två dagar kvar till julafton och inte en enda snöflinga har setts till, väldigt tråkigt då jag verkligen hade sett fram emot att åka pulka med Juno. Nu istället får jag nöja mig med att teckna tre kompisar som åker pulka på mitt julkort. Ganska roligt det med men jag vill nog fortsätta hålla tummarna för att det ska komma lite snö snart ändå.

I år firar vi först hemma i vårt eget hus och sen åker vi vidare till mina föräldrar. Alla år innan har vi åkt hemifrån några dagar innan julafton och knappt ens julpyntat men nu när vi bor i hus och dessutom har Juno känns det viktigt att skapa våra egna traditioner. Sen vi flyttade in i huset har vi haft en massa renoveringsprojekt på gång som nu äntligen är färdiga, huset är julpyntat OCH i år har vi dessutom vår första julgran (12 år senare kände vi oss redo).

Hoppas ni får en riktigt fin jul och ett gott nytt år!

krokodilpulka-m