Category Archives: illustrations uppdrag

Ett barnrum till Juno

Redan innan jag fick barn kunde jag tänka på hur roligt att det måste vara att få göra ett roligt och inspirerande barnrum.  När sen Juno föddes så bodde vi i Solna och det fanns ingen möjlighet att hon skulle få ett eget rum men när vi flyttade blev det självklart vilket rum som skulle bli hennes. Rummet var ett helt vanligt rum innan vi började, vi möblerade inte ens där när vi flyttade in för vi tänkte att det inte var någon idé för vi skulle ändå börja fixa åt Juno. Vi hade en tanke om att vi kunde förvara våra väskor med kläder. Juno tyckte det var dumt och packade genast upp allt åt oss. Så den enda bilden som vi har på hur rummet såg ut innan är i ett hav av kläder uppackade av en 1 åring.

IMG_2378Vi började med att lägga in parkettgolv, satte upp renoveringsgips och spacklade och målade zzzzz. Ja kanske inte den roligaste biten men nödvändig. Eftersom det nu var ett barnrum var det kul att ta ut svängarna så då kom det upp en tapet uppe i taket också. Det var faktiskt mycket lättare än vad jag trodde det skulle vara att tapetsera taket.

IMG_3516 IMG_3522 Juno och hennes kompis tyckte att det blev fint och gav oss en applåd.

Min plan var att göra en väggmålning åt henne och självklart blev motivet en massa djur. För att hålla nere kostnaden skippade jag att köpa dyr konstnärsfärg utan köpte vanlig väggfärg i grundfärgerna som jag fick blanda själv.

Själva väggmålningen skissade jag först upp digitalt sen gjorde jag ett rutnät och tecknade sedan upp bilden med kol på väggen. mural1 mural2 mural3 mural4 mural5 mural6

Det var ganska mycket jobb, jag sa till Erik att det skulle ta 1-2v. (Hahaha ja hur tänkte jag då?) Fem månader senare är jag färdig men jag har inte aktivt jobbat under hela tiden. Strax innan jul blev jag otroligt less när jag nästan var färdig och Juno ville så gärna ha sitt rum så hon fick börja bo där redan innan jag var färdig. Men nu i helgen var det dags att få tummen ur och måla klart det sista. 1 timme tog det bara sen var det klart (rimligt att man väntar i flera månader på den timmen 😉 )

Vi kikar in!

IMG_5139IMG_5148 junosrum3junosrum2

Så här blev helheten på väggmålningen.

junosrum1Känns så himla skönt att äntligen vara helt färdig och Juno gillar verkligen sitt rum. Varje dag efter förskolan brukar hon sitta och lyssna på musik och rita. Vi får hoppas bara att hon inte härmar sin mamma och ritar på väggarna.

Vad som helst blandat hur som helst

Så fort det blir en lucka i jobbfronten jobbar jag med att utveckla min portfolio och göra så att jag kan täppa ingen det hålet med ett roligt jobb istället. Just nu är det inte helt tomt på jobbfronten men även fast man jobbar med ett roligt projekt händer det att det blir lite luckor emellanåt när man väntar på godkännande av skisser osv. Då är det bara att passa på!

De senaste kvällarna har jag haft en ny illustration på gång som jag fixade färdigt idag i Photoshop. Just den här typen av motiv är nog en av mina favoriter, allt möjligt blandat lite hur som helst! Jag vill att folk ska tycka att den är rolig att titta länge på och kunna hitta lite nya saker som man inte såg vid första anblicken. Har jag nämnt att Sven Nordqvist är min stora idol 😉 Han är ju världsbäst på detaljer och att få in mycket roligt på sina illustrationer. Nu jämnför jag mig inte med honom…inte alls! Förhoppningsvis kommer jag upp till hans nivå en vacker dag. Än har jag en bra bit kvar….men för att komma dit krävs det övning! Det här fick bli dagens 🙂

Tanken bakom illustrationen är att man inte ska stänga in sin kreativitet. Gillar du att måla, spela musik eller kanske jobba i trädgården. Vänta inte på att kreativiteten ska komma utan gör det hela tiden så mycket du bara kan och orkar!! Annars kan det kanske bli att man väntar ett helt liv innan man hinner börja…

Hur brukar ni göra för att bli mer kreativa?

och så lite närbilder…

Fågel och fredag

Dagens snabbskiss fick idag bli en fågel. Av en slump hittade jag en superfin sida som heter Earth med en massa helt otroliga djurbilder. Där fanns även den här halvskumma fågeln som fick agera referensbild åt mig.

Igår tecknade jag ansikterna direkt på min wacom platta men idag fick det istället bli en blyerts teckning som jag sen färglade i Photoshop. Sammanlagt tog det nog ca 1 h. Skulle absolut kunna gå fortare men pga orsak blev det ej så.

Hoppas ni får en fin fredag och helg! Gå in och kika på alla djuren nu så är det iallafall en bra start 🙂

Sigtunabygden

Förra veckan kom Sigtunabygden ut med min illustration till årets vinnarnovell. Jag tecknade en novell åt dem för ett tag sen och nu fick jag frågan om jag ville teckna även denna novell. Absolut! Att teckna till en berättelse är ju bland det roligaste som finns!

Den här gången var det dock lite knepigt. Historien utspelar sig i ett befintligt rum på Steninge Slott, det är ett rum som jag aldrig sett eller varit i och det fanns heller inga foton på det. Eftersom tiden var knapp var också studiebesök ett no go. Jag har ju aldrig sett mig som en synsk människa och nu efter att jag försökte plocka fram de egenskaperna kom jag (lite missnöjt) fram till slutsatsen: Nej jag är inte synsk. Klart man då blir lite besviken. Egentligen har det ju aldrig varit en egenskap jag strävat efter men jag menar hur coolt hade det inte varit att vid 28 års ålder kommit fram till att man hade fler superkrafter än att bara kunna tänka fram svett i händerna.

Jag fick övergå till plan B. Det var att använda mig utav ett foto som jag fick mailat till mig som är på en hall som finns i Steninge Slott. Jag fick helt enkelt använda mig av hallen  och sen fick rummet skymta fram i bakgrunden. När jag skulle få till rummet i bakgrunden så använde jag den gula färgen som finns i slotten, formen på fönstren och deras kärlek till pelare. Jag som fortfarande inte sett detta rum än ger mig själv betyget, close enough!