Category Archives: Konst

Utställningen på Stora Brännbo

Innan Juno började på förskolan brukade vi gå på mamma-yoga på Stora Brännbo i Sigtuna. När jag var där la jag märke till att dom hade en utställning med en annan barnboksillustratör så jag frågade dom om jag kunde skicka in min portfolio och sen eventuellt i framtiden också ha en utställning. Det gick bra och i augusti hade jag vernissage. Utställningen hängde kvar hela vägen till den 11 nov och fortfarande hänger en del av utställningen kvar i ett annat rum.  Jag jobbade hela sommaren med att fixa material till utställningen och jag var nervös fram till dagen allt skulle hängas att jag skulle ha för få verk men det blev väldigt bra. Tyvärr har jag inga bättre bilder, när jag får tillbaka allt ska jag scanna och sen lägga upp ordentliga filer så bilderna syns lite bättre.

Det här är en del av bilderna och det var verkligen lyckat. Sålde en hel del tavlor och printar. En del av originalen har jag kvar. Funderar på att även sälja original på min webbshop. Vad tror ni om det?

Ett barnrum till Juno

Redan innan jag fick barn kunde jag tänka på hur roligt att det måste vara att få göra ett roligt och inspirerande barnrum.  När sen Juno föddes så bodde vi i Solna och det fanns ingen möjlighet att hon skulle få ett eget rum men när vi flyttade blev det självklart vilket rum som skulle bli hennes. Rummet var ett helt vanligt rum innan vi började, vi möblerade inte ens där när vi flyttade in för vi tänkte att det inte var någon idé för vi skulle ändå börja fixa åt Juno. Vi hade en tanke om att vi kunde förvara våra väskor med kläder. Juno tyckte det var dumt och packade genast upp allt åt oss. Så den enda bilden som vi har på hur rummet såg ut innan är i ett hav av kläder uppackade av en 1 åring.

IMG_2378Vi började med att lägga in parkettgolv, satte upp renoveringsgips och spacklade och målade zzzzz. Ja kanske inte den roligaste biten men nödvändig. Eftersom det nu var ett barnrum var det kul att ta ut svängarna så då kom det upp en tapet uppe i taket också. Det var faktiskt mycket lättare än vad jag trodde det skulle vara att tapetsera taket.

IMG_3516 IMG_3522 Juno och hennes kompis tyckte att det blev fint och gav oss en applåd.

Min plan var att göra en väggmålning åt henne och självklart blev motivet en massa djur. För att hålla nere kostnaden skippade jag att köpa dyr konstnärsfärg utan köpte vanlig väggfärg i grundfärgerna som jag fick blanda själv.

Själva väggmålningen skissade jag först upp digitalt sen gjorde jag ett rutnät och tecknade sedan upp bilden med kol på väggen. mural1 mural2 mural3 mural4 mural5 mural6

Det var ganska mycket jobb, jag sa till Erik att det skulle ta 1-2v. (Hahaha ja hur tänkte jag då?) Fem månader senare är jag färdig men jag har inte aktivt jobbat under hela tiden. Strax innan jul blev jag otroligt less när jag nästan var färdig och Juno ville så gärna ha sitt rum så hon fick börja bo där redan innan jag var färdig. Men nu i helgen var det dags att få tummen ur och måla klart det sista. 1 timme tog det bara sen var det klart (rimligt att man väntar i flera månader på den timmen 😉 )

Vi kikar in!

IMG_5139IMG_5148 junosrum3junosrum2

Så här blev helheten på väggmålningen.

junosrum1Känns så himla skönt att äntligen vara helt färdig och Juno gillar verkligen sitt rum. Varje dag efter förskolan brukar hon sitta och lyssna på musik och rita. Vi får hoppas bara att hon inte härmar sin mamma och ritar på väggarna.

Möten och uppdaterad portfolio

Förra veckan hade jag några spännande jobbmöten och tänkte att det var ett bra tillfälle att passa på att uppdatera min portfolio med en helt färsk illustration. Jag försöker uppdatera regelbundet men just den här gången kändes det extra kul att göra en illustration specifikt till mötet. Det fick bli några barn som leker/bestämmer över ett gäng vuxna som står framför en kartong med stadsmotiv. Som vanligt har jag tecknat i blyerts och sen färglagt i Photoshop. Mötet blev väldigt lyckat, men det får jag ta en annan gång. 🙂

barnen-m

Ett o-barnsligt barn

När jag inte jobbar med olika uppdrag försöker jag alltid uppdatera min portfolio för att kunna få in mer jobb. Jag känner mig väldigt trygg när det gäller att teckna till barn men när det gäller illustrationer som ska vara i mer “vuxna” sammanhang gäller det för mig att hålla tungan rätt i mun så det inte blir för barnsligt av bara farten. Jag vill ju såklart att man fortfarande ska se att det är jag som har tecknat men att det är riktat till en äldre målgrupp.

Nu är det ju svårt att slita sig helt och då jag älskar att teckna barn kom jag på att jag ville göra en barn-illustration som skulle kunna användas i ett vanligt magasin. Jag tänkte inte på det under tiden jag tecknade men nu när jag är färdig ser jag att det är faktiskt min barnbokskaraktär Bella som jag har tecknat. Nu ser man ju inte hennes ansikte men helt klart så har hon samma frisyr som henne, tydligen svårt att slita sig ifrån barn med två hårtofsar.

Jag tycker ändå att hon blev helt ok. Ganska o-barnsligt för att vara mig. Eller?

barnet&bilden