Category Archives: Uncategorized

Fågelflocken

I höstas hade jag en utställning i Sigtuna och då passade jag på att göra konsttryck av en av bilderna. Jag fick hem trycket förra veckan och det var hur fint som helst! Bilden är tryckt i A2 format på ett 300g obehandlat syrafritt papper. Trycket ser ut som ett original så jag hade inte kunnat få bättre resultat.

Den här bilden har funnits i mitt huvud en lång period. Jag ville leka med storlekarna på fåglarna med behålla korrekt teckning. Så alla fåglar stämmer i färger och form men till storlek är det konstnärlig frihet som gäller. Tycker det ger ett mer roligt intryck än om alla fåglarna bara var avbildade rakt av. Den är målad i akvarell och sen har jag redigerat i photoshop innan den skickades till tryck.

Nu säljer jag dom för 600kr st plus frakt 50kr.  Upplagan är bara på 30 bilder och många är redan sålda så det är först till kvarn som gäller. Maila mig på fargstarkt@gmail.com för att boka ett ex.

Bilden målades delvis under en vabb. Då gällde det att kunna hålla fokus på flera håll för rätt var det var behövde hunden befrias från en snuttefilt. Juno älskar att måla men på den här bilden fick hon dock inte hjälpa till på.

Nya prints!

Nu har jag äntligen fyllt på med lite nya motiv i min print-shop. Jag hade som vissa av er kanske kommer ihåg en bra webbshop men när min hemsida blev hackad fick jag tyvärr lov att ta bort den. Nu blir det en enklare version där ni får maila mig på fargstarkt@gmail.com och säga vilken bild ni önskar att beställa. Antingen kan man välja att betala med swisch eller så skickar jag en faktura. Det har funkat prima!

Jag skickar bilderna direkt så ni har dem innan julafton.

Natten 1 & 2 är tryckta i A3 format på ett styvare konstpapper. Dom kostar 400kr st eller 650kr för båda. (I alla priser ingår frakt och moms.)

IMG_3934

Leksaker är tryck som affisch i A2 format på ett fint glansigt papper och kostar 550kr.

IMG_3924

Fåglarna finns kvar i några ex och den är tryckt på ett styvare konstpapper i A3 format och kostar 450kr.

IMG_3977

Flickan och björnen är en gammal goding som jag säljer ut lite billigare för att göra plats i skåpet. Den är i A3 format och kostar 180kr.

IMG_3979

Samma sak gäller för det sovande paret. Tryck i A4 format och kostar 150kr.

IMG_3980

Om det är någon som vill köpa maila mig på fargstarkt@gmail.com

 

Koflickan

Under året så har jag kombinerat att vara mammaledig men också jobbat två dagar i veckan då Erik är hemma med Juno. Det har fungerat superbra då båda får vara hemma med henne och jag kan fortsätta ta in uppdrag när jag äntligen fått in en bra fart på mitt företag. Den enda nackdelen är att när man bara jobbar två dagar i veckan så finns det inte så mycket tid och all min tid utanför jobbtid har jag spenderat med Juno. Med andra ord så hade jag inte tecknat en enda bild för min egen skull under hela året. Även om uppdragen varit superkul så är det något speciellt att göra en illustration bara för nöjets skull utan några som helst krav (från någon annan än mig själv då.) När sommaren började och uppdragen avslutades så passade jag på att teckna en bild helt för mig. Det var någon vecka innan vi flyttade och det roliga är att inte så långt ifrån där vi bor finns det kor som ser exakt ut som den i min illustration. Konstig och ganska rolig slump.

koflickan